tisdag 12 juni 2007

Eldningsförbud.

Igår slog Neighbourhood Watch till igen.

Under en kort vistelse på badklipporna ovanför Örnsbergs båtklubb sprang Neighbourhood Watch in i ett stort gäng killar i övre tonåren som beslutit sig för att starta världens jävla brasa på klipporna. Detta bekymrade Neighbourhood Watch. Inte bara för att killarna knäckte stora grenar och kvistar från de friska träden runt omkring brasan, utan även för att de startade en brasa på klipphäll (=förbjudet) samt att det ju råder eldningsförbud.

Som de kärringar vi är lånade vi telefonen inne på båtklubben och ringde pappa polisen. Vi hängde runt ett tag på polisens begäran ifall de skulle behöva vägbeskrivning, men när de inte dykt upp efter 30 minuter så beslöt sig Neighbourhood Watch för att sakta promenera hemåt och istället vara tillgängliga via telefon.

Som för att bekräfta att Neighbourhood Watch agerade korrekt igårkväll så visar Stockholmsnyheterna nu på morgonen ett inslag om de två skogsbränder som härjat under helgen till följd av att folk trotsat eldningsförbudet. Ett eldningsförbud innebär alltså ett totalförbud mot att föra med sig öppen eld ut i mark och skog. Så det kan ni ju tänka på innan ni dumpar era engångsgrillar på torra små gräsplättar eller startar majbrasor mitt på klipphällar som är omgivna av torrt gräs och skog. Jävla nollor.

Inga kommentarer: